Affärsresa

I onsdags kom min älskling boning o frågade försåvitt mig Frida hänga med på affärsresa till England. Visst Frida jag det, man tackar väl ej nä till en gratisresa...
Så tidigt i torsdags så packade vi bilen o körde ner till Helsingborg, där vi hämtade en annan automobil som var fullastad med gods som skulle till England. Sen körde vi fortsättningsvis över bron i Malmö över till Danmark, därnäst försökte vi slå hastighetsrekord med en pickup som var lastad med 1000kg, fartfyllt som attan skulle vi gripa oss till Esbjerg där vi skulle ta färjan till Harwich, England. O vi hann, till fullo jäkla otroligt. Väl ombord så upptäcker vi att det inte bums är någon partybåt, utan mer en fraktbåt. Vi som hade tagit med oss badkläder o hade hoppats på lite spa o annat jättekul. Men men..

Vi åt massa smaklig krubb, drack någon öl, tog en fika, sen gick vi till hytten som låg på näst högsta våning med havsutsikt (om det omedelbart inte vore havsutsikt så hade jag blivit nervös...), två fina o sköna sängar, stoooort badrum, helt lätt en strålande kabin, men det bör det befinna för det priset jobbet hade betalat för dom..
Vi la oss o läste lite o endast slappade.

Då börjar det blåsa upp o det redigt. Sambon tyckte att det såg ut som om vågorna minst var 5-6 meter höga. Men vad gör det.. Båten/fartyget rullade på rätt okej, svajade succé o dit.. Men det stör mig ej alls, är man uppväxt i skärgården så är man. Men lite orolig var mig för sambon, men han tog det okej, han sov inte så okej men inte ett skvatt illamående. Värre var det för våra grannar i hytten intill, dom var uppe o spydde bota natten, somliga gånger hörde jag dom, men annars så vaknade jag av att de spolade i muggen hela tiden=kräkpellar (ja eller så möjligen de hade urinvägsinfektion..)

På morgonen därpå när det var frulle dags så var det ännu detsamma hård sjögång, men vi vandrade ner till matsalen o intog en stooooor frulle. Men det roliga där var hurdan dåligt korrekt så många männsikor såg ut, väldigt mänga som var helt gråa i ansiktena. Dessa människor hade bara en kopp framför sig o såg ut som dom även hade gissel med detta innehåll. Men de kan vara kalmera för mig åt för dom oxå.

När vi kom till England så blev vi först tagna i tullen, men efter mkt fjäsk o många leenden så fick med oss varorna via (top secret). Vi lastade av varorna, parkerade bilen efter att innehava provat att köra vänstertrafik i några rondeller o på några raksträckor.Tog en promenad in till city som visade sig vara en ungefär 500 meter lång shoppinggata med bara skräp. Vi promenixade i retur till båten, hittade en skivbutik o köpte en CD, sen hittade vi en mataffär där vi köpte lite snask.

Väl tillbaka på parkeringsplatsen upptäcker vi att parkeringslappen är frånvarande, hur skulle vi nu kunna betala?? Sambon skickar in Amirah lilla blonda flickvän, där får jag stå o blinka lite för en äldre herre som till trött skänker mig en kostnadsfri parkeringbiljett, inte till fullo korkat..

Sen kör vi till båten, där vi blir stoppade i tullen igen, kör ombord, går till hytten. Går upp o sätter oss i fiket, där hälsar Kapten samtliga välkomna i högtalaren o berättar att det kommer att bli en gungig hemresa med en sned på ca 20m/sek. rätt så många blev bleka redan då. Båten gungar hit o dit, korrekt skönt om jag får säga centrum..

På morgonen därpå upprepar sig historien, alla ser bleka o gråa ut.

Vi kör iland i Danmark samman halv två, där vi blir stoppade i tullen igen, slår nu absolut hastighetsrekord till Helsingör, där vi tar färjan till Helsingborg. Shoppar det man jämt gör ombord, lakrits o toblerone.
Väl iland i sverige så blir vi stoppade i tullen IGEN!!! Trodde ej det var möjligt att bli stoppad i tullen så många gånger på tre dagar.
Sen slog vi rekord från Helsingborg o boning, två timmar o tio minuter i stället för 2timmar o 35minuter, kanske inte så lagligt men vi var såååå trötta.

Mycket bil- o båtåkande o många tullkontroller. Men nedrans vilken jättekul affärsresa vi har haft, mig o min älskade sambo!

Runt åtta på kvällen var jag hemma från min första affärsresa, lätt illamående efter allt sötsaker vi tryckt i oss längs vägen och lätt yr o gungig i huvudet efter 34timmar i en vågmaskin.