Varför e allt så himla dyrt?

Häromdagen var mig omodern samt löptränade i Esther extremt sköna och relativt nya löparskor. När jag kom boning svettig o nöjd så upptäckte jag att mig hade jäkligt ont i min högra häl. Tar av mig sockan o kollar läget, o vad finns där försåvitt ej värsta blåsan. Undersöker min doja, för att beskåda vad som kan innehava varit felet.. Och då upptäcker jag att min högra doja har gått sönder i stoppningen och tyget i hälen. F*N tänkte mig.. Hade ju absolut inte råd att köpa nya skor saken där här månaden. Men för den skull att skorna är så nya åker jag till Intersport o hör mig för vad jag/ dom kan göra. Men utan kvitto kan de inte ett skvatt göra, o det är till fullo förståeligt. Så det är endast att köpa nya (se teckning ovan). Jag kan inte säga att mig tillhör den fattiga befolkningen så jag kniper ihop samt betalar Esther dyrgripar, men dyra som attan var dom..

Men omedelbart kommer vi till det verkliga problemet, för jag tycker verkligen att det är ett gissel. Varför är samtliga träningsskor så jäkla dyra?? Jag har testat att köpa billiga skor, men de har slutat med att funka som möda o släng skor, sort gå till ica o sånt. Detta eftersom dämpningen i skorna ej har hållit måtten o att knäna har sagt ifrån på en gång. Dyra skor är helt lätt bäst, man betalar ju för kvaliteten och rätt avsevärt för namnet.

Men skall verkligen även träning befinna en klassfråga?? Det är som med allt annat, har man obetydligt kosing så prioriterar man dän mindre viktiga grejer såsom tandläkarbesök, träningskort och träningsprylar, gynbesök, mindre viktiga mediciner odyl för att man inte har råd helt lätt.

Nu vet mig att tandläkarbesök o träningsskor är två till fullo skilda grejer, men principen är densamma. Vissa har råd andra ej. Varför ska det vara så i dagens samhälle?? Varför??

I dagens samhälle vet alla att det är viktigt att röra på sig, att kroppen mår som bäst då.

Många som har ont om pengar är även överviktiga pga att korpulent krubb, skräpmat o halvfabrikat är billigare än nyttig krubb, frukt samt grönskaker. Och varför när alla talar om hurdan viktigt det är att äta rätt ska det vara billigare att köpa skitmat?? Varför??

Men i retur till dom dyra träningsskorna. Ska de som ej har råd att köpa okej träningsskor få som straff värdelösa knän, onda knän, oriktig börda, ryggont, övervikt, svagare kroppar m.m. Man har inte bums valt att befinna fattig.

Staten eller ens arbete bör stötta ekonomiskt ens träningssaker, träningskort. Jag vet försåvitt att de som jobbar inom försvarsmakten får gå o köpa träningsskor o har avsett arbetstid för att gå o träna. Men jag som jobbar inom sjukvården får inte ett piss. det är ju så olika för varje arbete.

Men varför skall även träning vara en klassfråga? Det är såååååå orättvist