Konsten att vara snäll

Jag har aldrig förstått varför man måste befinna illvillig o ointelligent mot någon som man ej anser om/går överens med. Blir man bättre vänner då? Eller tycker man mer försåvitt personen som man inte diggar för att man är elak emot denna person? Eller blir man en gladare individ när man har sårat någon annan.

Jag tycker det är bättre att endast låta saken där person som mig inte anser om vara i Nikolina. Inte bry mig om personen skada ändå vara gemytlig mot saken där. Jag vinner inte ett skvatt på att befinna elak mot någon annan. Varför skall jag såra någon för att jag ej funkar tillsammans med denna person?! Jag säger inte att man måste älska samtliga, men man behöver inte vara illvillig o ointelligent.

När mig arbetar så är jag "chef" över en speciell andel av personalen o den personalen varierar natt till natt. Vi jobbar samtliga tillsammans, utan den ena så fungerar ej vi andra. Jag är väldigt övertygad att alla människor jobbar bättre när man får lite återkoppling, positiv o avog, men självklart är det bäst mest med postiv återkoppling. Men man måste förmå att skänka avog återkoppling på ett okej sätt och man måste färdiga av att gripa emot det oxå.

Jag är väldigt grundlig med att berömma min stab, bota tiden tacka för hjälpen, även försåvitt det bara kan vara att dom har bäddat en säng eller gjort något mer svår, och jag är VÄLDIGT noga med att ge berömm. Och mig har upptäckt att det här är otroligt uppskattat, folks blir gladare på nätterna, personalen känner sig mer kärkommen. Samtidigt har jag upptäckt att min stab även de skänker berömm till varandra o ch tackar varandra, vilket inte skedde förra. Även jag får berömm o andra tackar mig, vilket gör mig frejdig o känner mig mer nöjd med centrum arbete.

Tänk själv på hurdan glad man blir när man har gjort något man är stolt över o därnäst får berömm för det o ett stort tack. Då känner man ju att man absolut har lyckats.

Jag har bara jobbat på mitt arbete i ungefär 1,5 år o mig startade på en gång med mitt tänkande att tacka alla och ge berömm till samtliga, oavsett vilken titel de har. Det tog egentligen ca en månad innan jag hörde någon annan göra som mig, alltid tacka o så. Men omedelbart har jag kommit en andel på vägen o dom flesta gör som mig o tackar o visar gissning. Men det är otroligt svårt att "lära gamla hundar att sitta".

Tänk efter.. Vinner du något på att befinna elak? Vinner du något på att vara snäll?? Vad vinner du mest på??